top of page

Free a Girl

Bijgewerkt op: 20 nov. 2023

BLOG 2 | Free a Girl


Free a Girl, een stichting die strijdt tegen de seksuele uitbuiting van kinderen.Als kind was ik altijd al onzeker, ik werd niet gezien en niet gehoord. Ik was zo’n meisje dat altijd haar ding deed, een beetje onzichtbaar misschien wel. Ik werd gepest. Doe daar een onrustige thuissituatie bij en een slecht zelfbeeld was het gevolg. Ik voelde me altijd alleen, schaamde me, een soort van inwendige eenzaamheid. En toch was dat kleine meisje de basis voor mijn zoektocht naar geluk. In deze blog neem ik je mee.


Thuis kenden wij weinig rijkdom. Ik zag er anders uit dan de rest van de kids. Ik rook naar de sigarettenlucht van mijn ouders, mijn haar was altijd raar geknipt en ik had geen mooie kleren. Op school ging het vaak slecht. Ik werd gepest en juffen hadden geen oog voor mij, ik viel niet op. En dus haalden mijn ouders mij, goed bedoeld, steeds van school en begon ik op een andere school weer opnieuw.  


Mijn eigen weg

Ik had het geluk dat ik snel contact maakte en altijd mijn eigen weg koos. Ik zag gewoonten of gedrag bij klasgenoten of vriendinnetjes die ik van thuis niet herkenden en die wel bij me pasten. Achteraf gezien was het misschien kopieergedrag, of manifesteerde ik het onbewust? Laten we het houden op een combinatie van beiden.


In de pubertijd kwamen de juiste mensen op mijn pad. Of, en dat denk ik nu steeds vaker, liet ik de juiste mensen op mijn pad komen. Ik maakte keuzes die beter bij me pasten. Ik groeide, voelde me langzaam sterker en durfde steeds meer echt mezelf te zijn. Ik werd een jonge vrouw met een eigen stijl. Als ik nu terug denk aan het ‘jongetje’ met scheef geknipt haar en stomme kleding, had ik nooit gedacht dat ik vandaag alweer mijn tweede blog zou schrijven.


Elk meisje verdient een eigen weg

Helaas krijgt niet iedereen de kans om een eigen weg te kiezen. Wereldwijd zitten er 2 miljoen kinderen, met name meisjes, vast in een situatie van seksuele uitbuiting. Ze worden ontvoerd uit bussen, opgesloten en uitgebuit in bordelen, massagesalons of garageboxen. Deze meisjes hebben geen kans om een eigen toekomst te creëren door kopieergedrag. Deze meisjes hebben hulp nodig, van andere vrouwen, van jou en van mij, om bevrijd te worden uit deze afschuwelijk situatie.


Stichting Free a Girl

• Free a Girl streeft naar een wereld zonder commerciële seksuele exploitatie van kinderen en jonge vrouwen.

• Zij werken keihard om kinderen te bevrijden en de daders te vervolgen, ook in Nederland.

• Sinds de oprichting heeft Free a Girl meer dan 6.200 kinderen kunnen bevrijden in 6 landen!


La Luz steunt Free a Girl.

Mijn bedrijf "Het licht" in het Spaans, is opgericht met o.a. het doel om vrouwen te helpen. Ik wil daarom zoveel mogelijk vrouwen bereiken met onze producten en onze boodschap. Ik wil vrouwen meer zelfvertrouwen geven met onze armbandjes met positieve motiverende spreuken en lieve teksten. Daarnaast voel ik een sterke drang om iets te doen voor de wereld en steun daarom Free a Girl. Voor elke verkocht armbandje doneren wij €1,00 aan deze bijzondere stichting.


Het is mijn hoop dat we op een dag een einde kunnen maken aan mensenhandel en seksuele uitbuiting van kinderen en jonge vrouwen. Ik gun hen allemaal de rust en liefde om zichzelf te leren kennen, net als ik. Want iedere vrouw en ieder meisje op de hele wereld verdient het om haar mooiste leven te leven.


Help je mij mee? Koop onze armbandjes en steun Free a Girl.


Liefs Vanes

 

177 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page