top of page

Hoe gaat het echt?

BLOG 4 | Hoe gaat het echt?


Van pleasen en teleurstelling ervaren, naar grenzen stellen en in balans zijn.


In mijn vorige blog kondigde ik de stop van mijn pedicurepraktijk aan. Vol vertrouwen en toewijding werk ik nu fulltime aan mijn La Luz missie: het verspreiden van liefde en licht door de verkoop van affirmatie armbandjes. En wat voelt dat heerlijk! Alles in mij zegt dat ik de juiste keuze heb gemaakt! Wat ik jullie nog niet heb verteld, is hoe heftig deze verandering is geweest.


Met het sluiten van mijn praktijk, moest ik mensen teleurstellen. Dit heeft mij diep geraakt. Als voormalige 'pleaser' voelt kiezen voor MIJ nog steeds oncomfortabel. En dus kwam ik mezelf wéér tegen. Tijd voor een onderzoekje: waarom voelt deze keuze toch zo zwaar?


Onderzoek Ik heb geleerd dat het negeren van lichamelijke klachten geen verstandige keuze is. En dus ondernam ik direct actie toen ik wakker lag met hartkloppingen, geen rust meer kon vinden en mijn lijf overal pijn deed. De huisarts ken ik inmiddels en alle noodzakelijke onderzoeken in het ziekenhuis zijn verricht. Ik móest verder zoeken om mijn klachten op te ruimen. Twee jaar geleden zou ik voor alternatieve geneeswijze lachend zijn weggelopen. Nu had ik echter niet veel andere opties. En toen ik díe gedachte toe liet, kwam er spontaan een healer uit Suriname op mijn pad die mij op afstand wilde behandelen.


Ik mag zelf kiezen De healer hielp mij om mijn energie te herontdekken, te versterken en weer in balans te brengen. Ik leerde dat het oké is om voor mezelf te kiezen en grenzen te stellen. Het is niet mijn verantwoordelijkheid om altijd aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Soms moet je jezelf op de eerste plaats zetten om echt gelukkig te zijn. Anderen helpen kan vervolgens nog steeds, alleen dan vanuit een intrinsieke motivatie en op een gezonde manier. Beetje bij beetje nam ik hierdoor afstand van mijn praktijk en kreeg ik meer focus op persoonlijke groei. Was het makkelijk? Nee, zeker niet. Het heeft me wél de ruimte gegeven om te reflecteren en te groeien. Mijn affirmatie armbandjes helpen me hier ontzettend bij. Elke dag kies ik een tekst die mij op dat moment het beste steunt en kracht geeft.


Met vernieuwde energie aan de La Luz missie

Het is de beste keuze die ik in tijden heb gemaakt. Energie is er altijd en het is werkelijk geweldig hoe healing, met een oceaan ertussen, heeft gewerkt bij mij. Het was een intens proces en ik ben dankbaar voor de groei die ik heb doorgemaakt. Het avontuur van zelfontdekking en persoonlijke groei is nog niet voorbij. Ik blijf leren en tegelijkertijd hard werken aan mijn la Luz missie: het verspreiden van liefde en licht door de verkoop van affirmatie armbandjes. Vanaf nu met vernieuwde energie en een sterker gevoel van eigenwaarde!Kijk jij wel eens eerlijk naar jezelf? En onderzoek je wel eens wat jij nodig hebt om je gelukkig en vervuld te voelen? Ik hoop dat mijn BLOGS jou inspireren, om jezelf op de eerste plaats te zetten en zo anderen op een gezonde manier te kunnen helpen.


Ik zou het lief vinden als je een reactie achter laat onder mijn blogs. Wist je dat ik daardoor direct beter vindbaar ben in Google?

Liefs,

188 weergaven16 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

16 Comments


Guest
Nov 17, 2023

Knap wat je gedaan hebt en moedig. Dat is zeker niet makkelijk. ❤️ liefs Nathalie (je oud collega van vroeger)

Like
Vanes Hooijdonk
Vanes Hooijdonk
Nov 23, 2023
Replying to

Bedankt Nathalie

Liefs Vanessa

Like

Guest
Nov 16, 2023

Trots op jou kanjer, en hoe je het allemaal doet❤️ x Lorena

Like
Vanes Hooijdonk
Vanes Hooijdonk
Nov 23, 2023
Replying to

Bedankt lieve Loreen. x

Like

Guest
Oct 25, 2023

TROTS op jou! Liefs Loes SoFine Projects

Like
Vanes Hooijdonk
Vanes Hooijdonk
Nov 23, 2023
Replying to

En ik op jou..

Bedankt. x

Like

Joyce
Joyce
Oct 24, 2023

Lieve Vanes,

wat een mooie blog alweer. Recht vanuit het hart geschreven. En steeds herken ik mezelf weer in jouw verhalen. Maar kijk eens waar jij nu staat, hoe je gegroeid bent. En groeien gaat met vallen en opstaan, de kunst is om steeds minder hard te vallen en steeds sneller op te staan, ook al doet het soms pijn. Dat is onze leerweg. ik vind het super knap hoe je het allemaal doet, en je mag zo trots zijn op jezelf. Lieve Vanes, jij maakt de wereld steeds een beetje mooier, met je inspiratie en je hulp aan Free a girl.

je bent een kanjer! Dikke kus Joyce

Like
Vanes Hooijdonk
Vanes Hooijdonk
Oct 24, 2023
Replying to

Wat ontzettend lieve Joyce, bedankt

🫶

Like

Guest
Oct 24, 2023

Prachtige lieve Vanes! Ik kan nog zoveel van je leren, maar elke dag kies ik ook bewust een armbandje van jou! Ik hoop daarmee mezelf en zeker ook andere vrouwen te motiveren en te inspireren! Liefs Samantha 💗

Like
Vanes Hooijdonk
Vanes Hooijdonk
Oct 24, 2023
Replying to

Je bent een kanjer lieve Samantha

Iedere dag een stapje vooruit, trots op jou 🫶

Like
bottom of page